Nauwelijks vier jaar oud begon ik met pianolessen bij mijn moeder. Mijn ware roeping was echter de viool en op mijn twaalfde startte ik met vioollessen aan de Academie voor Muziek en Woord van Hemiksem.

Na mijn studies aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen begon ik in 1980 vioolles te geven aan de academie van Merksem en in 1982 aan de academie van Deurne.

In 1988 behaalde ik het diploma voor ‘A Teacher’-Suzuki methode viool, toegekend door de ESA (European Suzuki Association).

Deze moedertaalmethode legt zich toe op het lesgeven aan kinderen vanaf zeer jonge leeftijd.

Omdat ik last had van onnodige spanning in nek, schouders en rug bij het vioolspelen en lesgeven besefte ik dat het tijd werd voor herbronning.

Mijn ontmoeting met Mevr. Crissman Taylor, leraar Alexandertechniek, verbonden aan het Conservatorium van Utrecht, die met haar ‘violonist in Balance team’ een uitgebreidere aanpak had ontwikkeld voor het oplossen van speelproblemen, overtuigde mij om de driejarige lerarenopleiding te gaan volgen aan de ATA (Alexandertechniek Academie) in St.-Job. Tijdens deze opleiding kreeg ik vele nieuwe en bruikbare inzichten over het lichamelijke functioneren. Al deze inzichten kan ik in het vioollesgeven betrekken.